Turistická víza do Ruska

Pokud se chystáte na cestu do Ruska s pobytem kratším než jeden měsíc, a cílem cesty je turistika, soukromá návšteva atp., je pro Vás nutné při odletu do Ruska (případně na letišti v místě odletu z ČR) předložit tzv. turistické vízum. Turistické vízum často upřednostňují i čeští podnikatelé, kteří sice jedou do Ruské federace obchodně ale ne často, a jejich cíl cesty je schůzka s obchodními partnery.

Služební víza do Ruska

Jestli je účel Vaší cesty ryze obchodní a navštěvujete-li Rusko častěji, je pro Vás výhodnější vyřídit si tzv. služební vízum s více vstupy tzv. multi a případně i s delším pobytem. I tomto případě služební vízum předkládáte jak při kontrole na letišti odletu, tak i při vstupu do země (imigrační kontrole).

Víza do Ruska pro děti

Zapisování dětí do pasů rodičů bylo již ukončeno. Proto je nutné, aby na cestu do Ruska mělo dítě svůj vlastní pas. Jestliže dítě cestuje na svůj vlastní pas, potřebuje pro získání víza do Ruska, stejně jako dospělá osoba, turistický voucher nebo pozvání, které zajišťujeme my.

Registrace v Rusku

Po příjezdu na území Ruské federace se nezapomeňte registrovatRegistrace je povinná služba hotelů a jiných ubytovacích zařízení, pokud jste ale ubytováni v soukromí, je nutné mít potvrzení od majitele bytu, domu (případně družstva) a potvrzení příslušném imigračním úřadu.

Kolik víz mohu mít?

Počet víz není nijak omezen, pokud dodržíte pravidla udělování (platnost pasu, min. 2 volné stránky v pase). Dále je potřeba dodržet tzv. dobu pobytu v Rusku. Ta je omezena na 90 dní v rámci období, které trvá 180 dnů. Každý žadatel smí mít pouze jedno platné vízum do Ruska, jinak mu může být žádost o vízum zamítnuta bez možnosti vrácení poplatků, nebo stávající platné vízum zrušeno, za předpokladu jeho dodání.